Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: MVP crash at end of shows

  1. #1
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    North Carolina
    Posts
    1,215

    MVP crash at end of shows

    For the last couple of release, if I watch tv the mvp crashes and restarts at the end of the program. It used to just stutter for a second or two while it switched to the next show, but now it goes back to contacting servers. It boots right back to the main gbpvr screen, but it is a pain to have to keep resetting the channel. Part of my log is below. Any ideas? I seem to remember the "connection was aborted by the software in your host machine" message, but I can't find it on a posting.

    10/7/2005 9:30:18 PM.779 VERBOSE [122] ...livetv mode
    10/7/2005 9:30:18 PM.879 VERBOSE [122] waiting for livetv data! File size is: 736407488
    10/7/2005 9:30:18 PM.979 VERBOSE [122] waiting for livetv data! File size is: 736407488
    10/7/2005 9:30:19 PM.079 VERBOSE [122] waiting for livetv data! File size is: 736407488
    10/7/2005 9:30:19 PM.179 VERBOSE [122] waiting for livetv data! File size is: 736407488
    10/7/2005 9:30:19 PM.179 VERBOSE [122] not enough data, but more files waiting
    10/7/2005 9:30:19 PM.179 VERBOSE [122] Not all bytes read. Got:7450 Filesize now:736407488
    10/7/2005 9:30:19 PM.199 ERROR [122] Media stream thread caught exception: An established connection was aborted by the software in your host machine
    10/7/2005 9:30:19 PM.760 ERROR [122] at System.Net.Sockets.Socket.Send(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags)
    at System.Net.Sockets.Socket.Send(Byte[] buffer, Int32 size, SocketFlags socketFlags)
    at xae10db17d26ba033.xbb1566157f5f8b1f.xf9d81bb81f7c2 ff0()
    10/7/2005 9:30:19 PM.770 VERBOSE [122] StopLiveTV()
    10/7/2005 9:30:19 PM.950 VERBOSE [122] at xae10db17d26ba033.xbe83d16b02243330.x9d0357308a264 68a(Boolean x34c7e6ccfb82bbba)
    10/7/2005 9:30:19 PM.950 VERBOSE [122] MVPHideOSD()
    10/7/2005 9:30:20 PM.020 VERBOSE [121] MVP data read: 1 (7)
    10/7/2005 9:30:20 PM.020 VERBOSE [121] MVP request processed
    10/7/2005 9:30:20 PM.091 VERBOSE [2] getValue() loading new key/value into cache: /settings/NetRadioBufferSize
    10/7/2005 9:30:20 PM.091 VERBOSE [2] getValue: /settings/NetRadioBufferSize : 96000
    10/7/2005 9:30:20 PM.091 INFO [2] NetRadio buffer size is: 96000
    10/7/2005 9:30:20 PM.361 VERBOSE [121] MVP data read: 1 (7)
    10/7/2005 9:30:20 PM.361 VERBOSE [121] MVP request processed
    Server= Asus M3A78-EM, 4 gigs ram, AMD A64 5200+, Windows 7 home premium 32, 1 HVR-1800, 1 PCH A-100, Test Rig, Biostar 880g+, AMD X2 260, 4 gb ram, Windows, 7 Home Premium 32, 1 DCR-2650 cablecard tuner

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Lansing, MI, USA
    Posts
    463
    Same here -- it started with .12 and continues with .13
    GBPVR v1.0.16 | Comskip | SportsScores | Weather | I-XmlTV

    Server: Tyan Thunder h1000E | 2 x Opteron 2210 | 2GB PC2-5300 DDR2 ECC
    LSI MegaRAID 300-8X SATA RAID
    1x 73GB SCSI @ 10K RPM (OS)
    3x 500GB SATA @ 7.2K RPM (RAID 5) (4 Partitions: Docs, Still Pics, Home Movies, Music)
    2x 160GB IDE @ 7.2K RPM (RAID 0) (Recordings)
    Hauppauge HVR-1600

    Client: Gigabyte GA-MA69GM-S2H | Athlon x2 5000+ BE | 2GB PC-6400 DDR2
    1x 320GB SATA @ 7.2K RPM
    Antec NSX2480 Case
    MCE Remote

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    25
    I had this problem and didn't hear the end of it. My family was watching "24" and the last few seconds were crapping out.

    Anyway I reloaded my XP install and left my MVPs unplugged overnight and all seems well now.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Deventer, the Netherlands
    Posts
    359

    The old "connecting servers" problem

    Hello,

    I am havving this problem since I bought my MVP halfway August. The problem not only occurs with GBPVR but also with the Hauppauge original software.
    I have tried about everyting one can find in this form and found that using the more recent Dongle.bin's and the network tweaks clearly brought the frequency down but did not solve the problem completely.

    Tipstir has a quite large description of all the tweaks here: http://forums.gbpvr.com/showthread.p...=network+tweak

    I requested assistance from Hauppauge yesterday, lets see what they come up with.
    Regards Koen,

    GBPVR 1.4.7
    AMD 780G with X2 BE2350, 2gb ram, LCD-TV, Win XP
    PVR500, PVR150 & PVC150 MCE MediaMVP D3A, 2 networked clients

  5. #5
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    North Carolina
    Posts
    1,215
    Anyone figure this one out yet? I tried all the dongles I could find and it still crashes like clockwork at the end of every live tv show. Before the last couple of releases it would stutter for a second at the end of the show, display the MVP on-screen stop icon, then strart right into the next show on that channel. I guess that at that moment it is dumping the old recording and starting the new one for instant replay, but now it can't bridge that down spot. It finds the server quickly and comes back up, but the WAF is way down at this point. It does not seem like a network problem since it is so consistant. Any ideas would be appreciated!
    Server= Asus M3A78-EM, 4 gigs ram, AMD A64 5200+, Windows 7 home premium 32, 1 HVR-1800, 1 PCH A-100, Test Rig, Biostar 880g+, AMD X2 260, 4 gb ram, Windows, 7 Home Premium 32, 1 DCR-2650 cablecard tuner

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,022
    I had a good go at reproducing this today, but it seems to change to the next show reliable for me, so I'm at a bit of a loss sorry. I had it running for about the last six hours.

  7. #7

    I think I've had the same problem...

    But it's not been a real hastle, just a slight annoyance.

    Sometimes I'll hit stop near the end of the show, and just get locked into the old black screen of purgatory. At which point I turn off the MVP and restart it. It generally comes up fine. Sometimes, it even comes back up at the XRecord Ready menu, where it should have ended up after hitting stop.

    I noticed that if I hit skip forward near the end of the show, it's more likely to get in this state. I assumed it was the MVP or gbpvr decoder getting confused by skipping past the end of file.

    Anyway, I've not gone looking for any clues in log files, but if Sub thinks it's useful, I can try and see if there are any.

  8. #8
    I'm experiencing this as well. In addition when an mp3 finishes my MVP restarts then as well. I have tried many network tweaks with no success. As soccerdad says it seems to consistent to be a network issue.

  9. #9
    soccerdad, Koenie, or cheapohubby,

    Have any of you solved this on your installs yet?

    I've tried many suggestions from the forums (new dongle's, network settings, etc) without success. Crashing at the end of shows is not that bad, its crashing at the end of every mp3 in MyMusic and Music Library that is frustrating.

    It could be nothing but I always see the following log entry right before it crashes....

    10/28/2005 9:49:58 PM.609 VERBOSE [120] Not all bytes read. Got:1750 Filesize now:957750

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,022
    It could be nothing but I always see the following log entry right before it crashes....

    10/28/2005 9:49:58 PM.609 VERBOSE [120] Not all bytes read. Got:1750 Filesize now:957750
    Thats normal. Thats just the indication that its reached the end of the file.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •