Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 65

Thread: HDMI on Colossus

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    249

    HDMI on Colossus

    I have 4 Colossus tuners that I use with DirecTV tuners and capture over HDMI. I have been using this combination with FTR for almost a year and with NextPVR briefly before that. I am in the process of moving back to NPVR and I've run into a snag. When I set up one of my Colossus cards to use HDMI and try to watch something I get no video. The decoders are set to LAV for everything. I don't think NRecord is using HDMI as the log diles say it is using video input 0 and Audio Line In. Attached is the log file. Any ideas how to get this to use HDMI as the input?
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,886
    It looks like it's trying to use Component video.

    Are you sure you select HDMI input when creating the channels? If yes, did you use the 'Add' or 'Import' button to add the channels?

    I'm a bit short on time today, otherwise I'd put in my Colossus and try it here.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    249
    I definitely have it set to HDMI, but I did use import from Schedules Direct.

    EDIT:

    That was the nudge I needed to remember. I had imported the channels before saving the change to HDMI. Now it is working.
    Last edited by toricred; 2012-10-07 at 11:59 PM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    249
    So I spoke too soon. The video is now working, but no audio and the logs still show Audio Line In rather than HDMI Audio In. Did I miss something else during the setup?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,886
    This is where I prefer USB devices. I've got like a zillion windows open, and a stack of tabs open in my web browser of things I need to work through.

    I'd love to just plugin my Colossus and check it out, but the thought of closing all my Windows down to reboot is painful

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,886
    Can you post the new logs?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    249
    I fully understand. Since the Colossus and the HDPVR are so similar maybe just troubleshooting with an HDPVR would work just as well. Are there any other files or screenshots you need to look at?

    EDIT:

    Apparently we were posting at the same ttime. Here are the logs. Let me know if something else is needed.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by toricred; 2012-10-08 at 04:28 PM.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,886
    See if this patch helps.
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    249
    That fixed it. Thank you. Now I'm just waiting for Martin's magic on importing FTR recordings.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,886
    Great.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •