Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Recording to a network drive fails

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    572

    Recording to a network drive fails

    I made some changes to my server so that it would record to a network share that i created on the same box - so instead of pointing to C:\Recordings it pointed to T:\ which was mapped to \\computername\c$\recordings

    i thought that would be sweet but when i checked tonight some recordings tonight had all failed to start - looking at the recording service i found that it was running so i tried to restart but when i did that i got an error.

    has anyone tried to set a network path as a location for recordings? I was wanting to do this so i could watch recordings on my clients - at present that doesnt work cause the database is saying the files are on c:\recordings etc.

    cheers
    Skip

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Hamilton New Zealand
    Posts
    4,511
    I record to A folder called e drive on E drive(not the share) e:\edrive
    then just share that and it works fine for my clients (clients point to the shared folder) \\lounge\edrive

    also share your database folder and point client to that \\Lounge\npvr data
    make sure this is accessible from client
    Last edited by stustunz; 2011-10-19 at 08:20 AM.
    Specs
    Server:Cpu-Intel i3,ATI Radeon HD 5670 ,OS-Windows 7,2gig ram. 2xHvr4400,Nova-s plus(dvb-s SD),hvr2210(dvb-t HD)
    Client:Cpu-AMD am2,Gpu-Ati HD2100 integrated ,OS-Windows 7,2gig ram
    Client:Cpu Intel 2 gig ram ,Nvidia 9400
    Client:Popcorn Hour A110
    Client:Samsung [NZ][DVB-s][2012]BD-E5900x2
    Client:Samsung [NZ][DVB-s][2013]BD-F6500

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    572
    on my client i can setup \\lounge\c$\recordings in the videos section and watch them there but cant use the "recordings" menu to watch them - i get a blank screen | no video | and no audio - if i resize the window it says its looking for the recording at c:\recording\...\.. .ts etc

    i guess i just wanted to clean it up so that the recordings menu option worked as it should

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Hamilton New Zealand
    Posts
    4,511
    it should work just by selecting the server name on the client
    tick act as a client
    and link the database
    Specs
    Server:Cpu-Intel i3,ATI Radeon HD 5670 ,OS-Windows 7,2gig ram. 2xHvr4400,Nova-s plus(dvb-s SD),hvr2210(dvb-t HD)
    Client:Cpu-AMD am2,Gpu-Ati HD2100 integrated ,OS-Windows 7,2gig ram
    Client:Cpu Intel 2 gig ram ,Nvidia 9400
    Client:Popcorn Hour A110
    Client:Samsung [NZ][DVB-s][2012]BD-E5900x2
    Client:Samsung [NZ][DVB-s][2013]BD-F6500

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    572
    yeah i have that all set

    checkbox is ticked,
    servername is lounge
    database share is \\lounge\c$\Users\Public\NPVR

  6. #6
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Hamilton New Zealand
    Posts
    4,511
    i think i made a separate share for npvr folder
    mine is \\Lounge\npvr data
    Specs
    Server:Cpu-Intel i3,ATI Radeon HD 5670 ,OS-Windows 7,2gig ram. 2xHvr4400,Nova-s plus(dvb-s SD),hvr2210(dvb-t HD)
    Client:Cpu-AMD am2,Gpu-Ati HD2100 integrated ,OS-Windows 7,2gig ram
    Client:Cpu Intel 2 gig ram ,Nvidia 9400
    Client:Popcorn Hour A110
    Client:Samsung [NZ][DVB-s][2012]BD-E5900x2
    Client:Samsung [NZ][DVB-s][2013]BD-F6500

  7. #7
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    572
    hmm just tried that but no go - the window name still shows c:\recordings\show name\filename.ts

    so now i have \\lounge\npvr as the database share

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    572
    sub have you got any ideas about this one?

  9. #9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,026
    Reproduce the problem, then post the logs and I'll take a look.

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    572
    there are 2 parts i will try to replicate both tonight and post them individually.

    a) not being able to play "recordings" from a client using the "Recordings" menu as they are looking for the local location on the server. Is there a port that needs to be opened up for this?
    b) not being able to record to a network drive - NRECORD.EXE service seems to hang or crash if its started already (not required if i can get the above working)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •