Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42

Thread: Universe+PlayOn on PC

  1. #21
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,527
    I think sub needs to look at this. It looks like NPVR is trying to read the dummy file as a mpeg file.
    As far as I can tell, it's receiving requests from mvpmcx2 to read from the currently option file, so it is. I thought you went direct to a http source from mvpmcx2, and only opened a dummy file to convince nextpvr that it was playing something (but wouldnt read from it)?

    2011-09-24 09:50:23.444 [DEBUG][7] Received: STREAM_REQUEST
    2011-09-24 09:50:23.445 [DEBUG][7] Requested file: System.Byte[] (http://127.0.0.1:63478/hulu-be827593...c88c6aed45.mpg)
    2011-09-24 09:50:23.445 [DEBUG][7] substituting with C:\Program Files (x86)\NPVR\nextpvr.exe
    2011-09-24 09:50:23.446 [DEBUG][7] Playback on PCH
    2011-09-24 09:50:23.447 [DEBUG][7] RollingFile(C:\Program Files (x86)\NPVR\nextpvr.exe)..
    2011-09-24 09:50:23.448 [DEBUG][7] SharedMemoryHelper::Open()
    2011-09-24 09:50:23.451 [DEBUG][7] Unable to find in 'Global', about to check 'Local'
    2011-09-24 09:50:23.451 [DEBUG][7] Unable to find in either 'Global' or 'Local'
    2011-09-24 09:50:23.458 [DEBUG][7] about to read 20032 from location 0 (current length = 550912)
    2011-09-24 09:50:23.459 [DEBUG][7] RollingFile.Seek(38)
    2011-09-24 09:50:23.459 [DEBUG][7] RollingFile.Seek(0)
    2011-09-24 09:50:23.459 [DEBUG][7] about to read 32000 from location 0 (current length = 550912)
    2011-09-24 09:50:23.485 [DEBUG][7] Received: STREAM_SEEK
    2011-09-24 09:50:23.485 [DEBUG][7] RollingFile.Position returning 32000
    2011-09-24 09:50:23.485 [DEBUG][7] Received request to seek to pos:32000
    2011-09-24 09:50:23.485 [DEBUG][7] RollingFile.Seek(32000)
    2011-09-24 09:50:23.485 [DEBUG][7] RollingFile.Position returning 32000
    2011-09-24 09:50:23.511 [DEBUG][7] Received: STREAM_GETDATA
    2011-09-24 09:50:23.511 [DEBUG][7] RollingFile.Position returning 32000
    2011-09-24 09:50:23.511 [DEBUG][7] Request 200000 bytes (file size:550912 file location: 32000)
    2011-09-24 09:50:23.511 [DEBUG][7] about to read 200000 from location 32000 (current length = 550912)
    2011-09-24 09:50:23.511 [DEBUG][7] RollingFile.Position returning 232000
    2011-09-24 09:50:23.518 [DEBUG][7] Request completed. 200000 bytes sent
    2011-09-24 09:50:23.545 [DEBUG][7] Received: STREAM_GETDATA
    2011-09-24 09:50:23.545 [DEBUG][7] RollingFile.Position returning 232000
    2011-09-24 09:50:23.545 [DEBUG][7] Request 200000 bytes (file size:550912 file location: 232000)
    2011-09-24 09:50:23.545 [DEBUG][7] about to read 200000 from location 232000 (current length = 550912)
    2011-09-24 09:50:23.545 [DEBUG][7] RollingFile.Position returning 432000
    2011-09-24 09:50:23.552 [DEBUG][7] Request completed. 200000 bytes sent

  2. #22
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,527
    I must admit though, I really cant remember how Universe works for this stuff.

  3. #23
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,481
    Agreed, my logs don't show the Received: STREAM_GETDATA is being issued.

    Martin

  4. #24
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    San Jose, California
    Posts
    347
    This plugin is what is going to get me to switch from GBPVR to nPVR... it looks to be awesome. I'm presently using a clunky HP x280n Mediasmart extender for Playon, but would love to get rid of it. Anyway, I've set up nPVR on a laptop to see how this plugin works. I can play mpeg files fine from within nPVR, but Universe weirdly only loads evr renderer, and default directsound for the graph. I find the server, select a source, some buffering occurs, then I'm kicked back to the menu.

    Thanks for any help, George

    mpeg playback
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] Graph filter list:
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] - EVR Renderer
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] - MPEG1 Audio Renderer
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] - ffdshow Video Decoder
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] - ffdshow Audio Decoder
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] - MPEG-2 Demultiplexer
    2011-10-03 14:40:57.214 [DEBUG][1] - File Source (Async.)
    Universe playback
    2011-10-03 14:42:22.632 [DEBUG][1] Graph filter list:
    2011-10-03 14:42:22.632 [DEBUG][1] - Default DirectSound Device
    2011-10-03 14:42:22.632 [DEBUG][1] - EVR Renderer
    2011-10-03 14:42:22.635 [DEBUG][1] Source Aspect Ratio: 1x1
    2011-10-03 14:42:22.635 [DEBUG][1] Setting display rect: 0.187726,0.000000,0.812274,1.000000
    Server: NPVR 3.1.1, 32" panel, W7 Pro, m-ITX, G540 Sandy Bridge/4G DRAM, 2Tb, DCR-2650, SD EPG, xbmc "plugin" for movies/Hulu/ESPN/YouTube/IceFilms
    Client: NPVR 3.1.1, 23" panel, Acer Revo 1600, W7 Pro, MoCA networked

  5. #25
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,481
    When I see a line like

    2011-10-03 14:42:22.635 [DEBUG][1] Source Aspect Ratio: 1x1

    it usually means that you don't have an mpeg splitter installed. I recommend the Haali splitter.

    Martin

  6. #26
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    San Jose, California
    Posts
    347
    Weird. I did have Haali installed. Uninstalled, reinstalled the most recent version, ticked off that it should split everything, same result. Here's the graph for an mpeg file. I don't see the Haali icon in the tray, but in any case the file plays fine... I'm stumped.... Thanks, George

    Attachment 31898
    Server: NPVR 3.1.1, 32" panel, W7 Pro, m-ITX, G540 Sandy Bridge/4G DRAM, 2Tb, DCR-2650, SD EPG, xbmc "plugin" for movies/Hulu/ESPN/YouTube/IceFilms
    Client: NPVR 3.1.1, 23" panel, Acer Revo 1600, W7 Pro, MoCA networked

  7. #27
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,481
    The graph for this is stream is slightly different though, because it must support http streaming. Perhaps you have a firewall blocking access. Also earlier in this thread I recommended the K-Lite codec pack to correct a similar problem, and I stand with that recommendation. The basic pack is fine.

    Martin

  8. #28
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    San Jose, California
    Posts
    347
    Thanks for the help. I'll recheck the firewall setup and, "gulp", may try K-Lite (haven't tried that since my earliest fumblings years ago!)

    George

    edit: tried disabling firewall, no joy... installed klite basic (which removed tons of unused files)... it works! Totally gobsmacked.

    Thanks, George
    Last edited by ga_mueller; 2011-10-03 at 11:08 PM. Reason: update
    Server: NPVR 3.1.1, 32" panel, W7 Pro, m-ITX, G540 Sandy Bridge/4G DRAM, 2Tb, DCR-2650, SD EPG, xbmc "plugin" for movies/Hulu/ESPN/YouTube/IceFilms
    Client: NPVR 3.1.1, 23" panel, Acer Revo 1600, W7 Pro, MoCA networked

  9. #29
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,481
    Great, and I learned a new word too.

    Martin

  10. #30
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    San Jose, California
    Posts
    347
    I do have a couple of questions after playing around with this plugin. It's way faster, and more responsive, than the HP x280n box I have been using. And I don't see the jerkiness from panning... anyway, (1) the timeline at the bottom of the screen always shows 0 on the left and right, with no progress bar (2) I guess there isn't any way to fast forward that I could see.

    Thanks, George
    Server: NPVR 3.1.1, 32" panel, W7 Pro, m-ITX, G540 Sandy Bridge/4G DRAM, 2Tb, DCR-2650, SD EPG, xbmc "plugin" for movies/Hulu/ESPN/YouTube/IceFilms
    Client: NPVR 3.1.1, 23" panel, Acer Revo 1600, W7 Pro, MoCA networked

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •