Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: NPVR - No streaming server found!

  1. #11
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Salem, Mass, USA
    Posts
    173
    Sorry

    Meant Win7 BSOD
    /TomH/ Win7 running nPVR 3.1.1 (via NMTInstall2) on HP p6624y AMD AthlonII 635, 8Gb, 1Tb, HVR-2250 (ATSC) + WebRadio, Universe (broken), BlueRetroVE+, TV Listings. SearchLite Network: Cable Modem - Belkin 54g router - box#1 Win7 Next-PVR 3.1.1, box#2 Win7 wireless laptop, and 2x wired eGreat M34A NMT clients

  2. #12
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,742
    Could you set one MVP server restart the recording service and try again to see a connect. Turn off any MVP's if you have any too,

    Martin

  3. #13
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Salem, Mass, USA
    Posts
    173
    Set NPVR (settings) to start only one MVP server.

    Started eGreat and attempted to conect to the mvpmc share

    No BSOD, got the expected HTML 3-secs page --- but would not connect to NPVR

    Logs for that time period attached

    Thanks
    TomH


    BTW Re you comment on only being able to watch one PlayOn stram withoput rebooting it.... Just prior to the above, I started PlayOn, started eGreat, started the PlayOn share (nmt menu) and went to NetFlix.
    Was able to start watching one (Instant Queue) move, stop it (eGreat remote stop button) start watching a second movie, stopped it started a third movie then stopped that. Then.... went to one of NetFlix free channels and could only get 'no content' results. WIll explore that further, later.
    /TomH/ Win7 running nPVR 3.1.1 (via NMTInstall2) on HP p6624y AMD AthlonII 635, 8Gb, 1Tb, HVR-2250 (ATSC) + WebRadio, Universe (broken), BlueRetroVE+, TV Listings. SearchLite Network: Cable Modem - Belkin 54g router - box#1 Win7 Next-PVR 3.1.1, box#2 Win7 wireless laptop, and 2x wired eGreat M34A NMT clients

  4. #14
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,742
    Quote Originally Posted by TomH View Post
    Set NPVR (settings) to start only one MVP server.

    Started eGreat and attempted to conect to the mvpmc share

    No BSOD, got the expected HTML 3-secs page --- but would not connect to NPVR
    NextPVR seems to be looping talking back to the NMT, Are you sure you aren't having firewall related issues?

    BTW Re you comment on only being able to watch one PlayOn stram withoput rebooting it.... Just prior to the above, I started PlayOn, started eGreat, started the PlayOn share (nmt menu) and went to NetFlix.
    Was able to start watching one (Instant Queue) move, stop it (eGreat remote stop button) start watching a second movie, stopped it started a third movie then stopped that. Then.... went to one of NetFlix free channels and could only get 'no content' results. WIll explore that further, later.
    Yes navigating folders after playback is the problem I was talking about.

    Martin

  5. #15
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Salem, Mass, USA
    Posts
    173
    I turned OFF firewall protection for local network traffic- I can never be SURE what it's not.

    In fact, your previous firewall diagnosis prompted me to turn off firewall protection for loal traffic a few days ago and I then (immediately) DID get NPVR to start up on the eGreat (even got PlayyOn runing through Universe). It was since then that the inability to get NPVR to start on the erGreat has resurfaced (though he firewall remains off for LAN/Trusted Zone traffic)

    TomH

    ((back to the M34A/PlayOn results... I continued testing during our intermission... I can go into a non-subscription channel (e.g. Comedy Central), slect a TV series, watch one episode, watch another, and watch a third. Then can back out a level, select another TV series on that channel, and watch multiple episodes there as well. Can also go up two level to select another ' non-subscription channel' (i.e. TBS) and repeat. However, attempting then to go back into the NetFlix (subscription) produced a hung situation.))
    /TomH/ Win7 running nPVR 3.1.1 (via NMTInstall2) on HP p6624y AMD AthlonII 635, 8Gb, 1Tb, HVR-2250 (ATSC) + WebRadio, Universe (broken), BlueRetroVE+, TV Listings. SearchLite Network: Cable Modem - Belkin 54g router - box#1 Win7 Next-PVR 3.1.1, box#2 Win7 wireless laptop, and 2x wired eGreat M34A NMT clients

  6. #16
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,742
    Sorry, if it's not firewall, I can't imagine what the problem is. NextPVR needs TCP/UDP on the local LAN Perhaps you are misusing the idea of the range. What about trying

    192.168.2.0 -- 192.168.2.255

    Martin

  7. #17
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Salem, Mass, USA
    Posts
    173
    Quote Originally Posted by mvallevand View Post
    Sorry, if it's not firewall, I can't imagine what the problem is. NextPVR needs TCP/UDP on the local LAN Perhaps you are misusing the idea of the range. What about trying

    192.168.2.0 -- 192.168.2.255

    Martin
    Hey Martin,

    I did the change the range from ......2.1 - .....2.12 to a range of .....2.0 -> .....2.255 range, but no joy.

    Two things though,
    1) how might that address the possibility that the firewal is blocking UDP on the local LAN (how is it a misuse of the idea of range?)

    2) and importantly (to me) and to remind you that "before" my upgrade from NPVR 1.5.33 to 1.5.36 I did get NPVR working fine on the M34A (and that was with Universe/PlayOn working as well) - so does that tell you something/anything???

    How do we diagnose that - does it make any sense to attempt to retrograde to 1.5.33 and retrograde the NMT stuff as well (if that's even possible) and try to recreate the previously 'working' environment???

    TomH
    /TomH/ Win7 running nPVR 3.1.1 (via NMTInstall2) on HP p6624y AMD AthlonII 635, 8Gb, 1Tb, HVR-2250 (ATSC) + WebRadio, Universe (broken), BlueRetroVE+, TV Listings. SearchLite Network: Cable Modem - Belkin 54g router - box#1 Win7 Next-PVR 3.1.1, box#2 Win7 wireless laptop, and 2x wired eGreat M34A NMT clients

  8. #18
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,742
    If it was me I'd remove Zone Alarm completely. Life is too short. for this much work.

    Martin

  9. #19
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Salem, Mass, USA
    Posts
    173
    Martin, thanks for your kindness & persistance,

    I just finished shutting off ZoneAlarm & then setting up Windows Firewall to allow the ...2.0 through ...2.255 range, anf the following programs explicitly: NextPVR & MediaMall Server (PlayOn)

    Shazam!!!

    NPVR (1.5.36) now starts up fine on the M34A
    and Universe/Playon/Netflix+Free Channels: seems to be running brilliantly, TYVM!

    There's a small remaining glitch... in that NPVR (on NMT) will not play any recorded progs (just hangs for maybe a minute or more then reverts to the recording listing) nor will it watch/play live tv.

    Attached are the logs for the time period (not all of the MVP logs) in MVP.log.1 (where I'm attempting to watch "Rockford Files" recording) there's lots of stuff that I hope will give you some hints for me.

    I do sincerely appreciate your help through these frustrating episodes, truly.

    Thanks,
    /TomH/ Win7 running nPVR 3.1.1 (via NMTInstall2) on HP p6624y AMD AthlonII 635, 8Gb, 1Tb, HVR-2250 (ATSC) + WebRadio, Universe (broken), BlueRetroVE+, TV Listings. SearchLite Network: Cable Modem - Belkin 54g router - box#1 Win7 Next-PVR 3.1.1, box#2 Win7 wireless laptop, and 2x wired eGreat M34A NMT clients

  10. #20
    Join Date
    May 2006
    Location
    Canada
    Posts
    20,742
    I think you could have a (drumroll please) firewall problem. You might need to allow NRecord.exe for TCP on the local LAN. If that doesn't work is your K: drive local? If it is a on share you have more to configure.


    Martin

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •