Results 1 to 6 of 6

Thread: No audio on recordings since latest nPVR built

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    germany
    Posts
    1,503

    No audio on recordings since latest nPVR built

    Hi sub!

    Since upgrading from .21 to .24 of nPVR (upgrade / uninstall/install / w/wo reboot) i have no sound anymore on my recordings.

    Before it was like this:

    LiveTV had audio only if i choosed Microsoft Audio Decoder, no other Decoder produced audio.
    Recordings had only audio with the Power DVD 7.3 Decoder, no audio with the Microsoft Audio Decoder.

    ATM i have only audio on LiveTV with the Microsoft Audio Decoder, but no audio from the recordings, regardless which decoder i choose (of course i tried restart nPVR / Recording Service after decoderchange).

    My logfiles are attached, perhaps you can find something.

    PS: No problem with GB-PVR, this one works perfectly.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,110
    What type recordings are these? Do they have MPEG1 Layer II audio or AC3 audio or something else?

    Have you tried decoders other than 'CyberLink Video/SP Decoder (PDVD7)' and 'MPEG Audio Decoder'? The latter is known to not decode many DVB audio streams, so isnt a great choice.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    germany
    Posts
    1,503
    Thank you for the reply.
    The recordings are normale recordings from GB-PVR captured with my HVR-2200 and PVR-500 mce's, also MPEG1 Layer II. There is absolutely no problem to playback via GB-PVR or Windows Media Player with the mentioned ds decoders mentioned before. Just to be sure, i just removed all other decoders (and even nero burning rom), restarted and tested the setup: nPVR won't give me sound. Because i won't ever use DVB, there is no problem for me to stuck with Power DVD 7.3 Decoder or the Microsoft Audio Decoder. Which Decoder would you recommend for MPEG1 playback otherwise?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,110
    I'm away today+tomorrow, but if you bump the thread after that, then I'll take a look for you.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    germany
    Posts
    1,503
    bump

    Now we have to find a solution for this "special" problem. ^^

    So, just tested with two machines. The Windows 7 machine has no problems with Live TV and recorded stuff if it's using the microsoft decoder. The Vista machine has the described problems with the microsoft decoder. I'll play around a little with additional decoders.
    Last edited by ShiningDragon; 2010-07-12 at 01:27 AM.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,110
    Can you post a short recording for me to download?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •