Results 1 to 7 of 7

Thread: video inset

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alabama US
    Posts
    119

    video inset

    So I have been working on getting video inset working on my machine... and when I hit menu on my hauppauge remote it does nothing. I have looked in the config.xml file and I have set any and all video inset options that I found to true but when I crank back up pvrx2 the log shows the setting as false. I have tried restarting recording service and also restarting the computer... neither worked. I have also tried this with blue and blue retro shv skins. Again I got no results. And by that I mean pressing the menu button seems to do nothing on screen. attached is my config and the .exe log from both skins. So what setting am I missing?

    Oh also I tried this last night also setting the config file to say true and the logs read false... today the config read false. config.xml that is.

    Oh and special thanks to Deusxmachina and fering for informing me about the possibility of this feature.
    __________
    Dell Optiplex GX280; P4 2.8GHz; 1GB RAM; XP Pro SP3; Hauppauge HVR-1600; nVidia 7600GS;
    NPVR 2.1.5; System

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Wellington, New Zealand
    Posts
    1,135
    Have a check on your system for a rouge version of config.xml (like in c:\windows\system32 I think)

    I think it's been read instead of the gbpvr folder version sometimes.
    "Shut up brain, or I'll stab you with a Q-Tip!"

    --= Win7, C2D 2.93 GHz, ASUS 9400GT Silent, 2GB Ram, Few HDD's, 3TB unRAID server, Samsung 50" 1080p Plasma via HDMI, 40" 1080i LCD via VGA =-- * PVR2000 Analog PCI / Avermedia DVB-S PCI / Hauppauge 2200 DVB/Analog * PCH GBPVR Client * *BD-E6500 w/ NPVR client*

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Michigan, USA
    Posts
    3,526
    Close, Vista or Windows 7 probably has a rouge version of the config.xml in the virtual store. Do a forum search for that and you will find a similar post.
    Fatman_do

    HTPC: AMD XP+2500, 512MB DDR (400) ~ Capture Device: Hauppage PVR-150
    Storage: 30GB OS & Recording, 160GB Post Processing & Archive
    Video Output: HD 32" TV via eVGA Geforce 6200le 256MB AGP DVI-HDMI cable out
    Audio Output: Turtle Beach Riviera S/PDIF Optic Output (Digital pass thru only) to Home Theater Receiver



    Moderator | Tutorials | Community Skin | CommunitySkin-SVN

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alabama US
    Posts
    119
    Well I run XP so the virtual store doesn't apply to me.

    And I ran a search on my entire system and there were no other config.xml files except something in windows/pchealth/something_or_other that was about 8 lines long and didn't have anything to do with gbpvr.

    The whole getting cached data when there is know where that it is adding it to the cache like most other things just has me confused. where is this cache?
    Last edited by re-Barr; 2009-12-02 at 04:54 AM.
    __________
    Dell Optiplex GX280; P4 2.8GHz; 1GB RAM; XP Pro SP3; Hauppauge HVR-1600; nVidia 7600GS;
    NPVR 2.1.5; System

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Carterton, NZ
    Posts
    2,713
    Just as a side note I didn't have to change anything in config to get video inset working while I was developing Blue-Retro-SHV, all I did was start watching a video or live TV & then press the menu button ( Ctrl-M or HOME on the keyboard) & it returned to the main menu with the video inset playing the video.

    As another side note you do have Windows set to show all files in all directories/folders otherwise (from memory) it won't search in the Windows or System32 directories (which seems is the common place to have a second rouge copy of config to be lurking in XP)

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,869
    Quote Originally Posted by re-Barr View Post
    So I have been working on getting video inset working on my machine... and when I hit menu on my hauppauge remote it does nothing. I have looked in the config.xml file and I have set any and all video inset options that I found to true but when I crank back up pvrx2 the log shows the setting as false. I have tried restarting recording service and also restarting the computer... neither worked. I have also tried this with blue and blue retro shv skins. Again I got no results. And by that I mean pressing the menu button seems to do nothing on screen. attached is my config and the .exe log from both skins. So what setting am I missing?

    Oh also I tried this last night also setting the config file to say true and the logs read false... today the config read false. config.xml that is.

    Oh and special thanks to Deusxmachina and fering for informing me about the possibility of this feature.
    The Inset functionality is only available with the VMR9 renderer options.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Alabama US
    Posts
    119
    Ah... well that did work. thanks guys.
    __________
    Dell Optiplex GX280; P4 2.8GHz; 1GB RAM; XP Pro SP3; Hauppauge HVR-1600; nVidia 7600GS;
    NPVR 2.1.5; System

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •