Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: ComSkip isn't happening

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cleona, PA, USA
    Posts
    712

    ComSkip isn't happening

    My shows haven't had commercials skipped since February. Not sure why. What can I check in the logs?
    Currently Running: 1.4.7
    HTPC:
    Motherboard: ASUS P5LD2 Mobo w/ 945P chipset / CPU: Intel P4 3.0GHz
    RAM: 3GB RAM / Video: ASUS Radeon X300SE 128Mb PCIx 16
    Tuner(s): ATI TV 650 Dual (PCIx)
    OS: Win XP Pro SP3


    Feeding:
    2 - Wired MVP

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,392

    me neither

    me neither, if i use the config setting...
    but if i use parallelprocessing.bat it does...

    does using recordingstatus.bat force using the processing.bats?
    1. C2D 1.6ghz XPPro, ATI HD4650lowprofile,Cat 8.11, Aver M780, KWorld PCI 120, MVP, GBpvr 1.4.7, Comm. Skin. VFD, Imon plugin w/SmartieLCD[custom]
    2. C2D 2.53, XPPro, ATI HD3450, Kworld 330U, Comm. Skin, GBpvr 1.4.7
    Author: Pvrx2 utils- Simple Archiver.bat, NTFSLinker [Junction gui]
    Universal Util: MCE Remote no-software trick and Shutdown Protector
    3. Zotac Mini ITX G41[$84] + ati 650pro pcie[$29], Celeron duo[$22] BDRom drive [$48]

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,313
    If its not running comskip, then check if you've got a PostProcessing.bat file. If you have created one of these files, then you're required to run comskip yourself from the PostProcessing.bat.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,392
    i tried removing both parallel and postprocessing.bat and it still didn't work after setting config.. so i put them back....but will try it again today without them...
    1. C2D 1.6ghz XPPro, ATI HD4650lowprofile,Cat 8.11, Aver M780, KWorld PCI 120, MVP, GBpvr 1.4.7, Comm. Skin. VFD, Imon plugin w/SmartieLCD[custom]
    2. C2D 2.53, XPPro, ATI HD3450, Kworld 330U, Comm. Skin, GBpvr 1.4.7
    Author: Pvrx2 utils- Simple Archiver.bat, NTFSLinker [Junction gui]
    Universal Util: MCE Remote no-software trick and Shutdown Protector
    3. Zotac Mini ITX G41[$84] + ati 650pro pcie[$29], Celeron duo[$22] BDRom drive [$48]

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    us
    Posts
    788
    Quote Originally Posted by pBS View Post
    i tried removing both parallel and postprocessing.bat and it still didn't work after setting config.. so i put them back....but will try it again today without them...
    If you have both (or even just one of them), then comskip won't run unless you explicitly tell it to run in one or both of them. It seems unlikely that it worked for a while, then broke and there are now two reasons for it to be broken, so the reason it's broken now is likely to be: 1) you added parallel or postprocessing.bat without explicitly using them to run comskip, or .... 2) you do have comskip explicitly set to run in them, but it's now broken. Which is it?
    If it's 1) then removing them should fix it, provided you left comskip processing enabled in config. If it's 2) then I'd focus on comskip itself or paths to comskip set in the bat files.

    Good Luck.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,392
    exactly the problem, if i remove the .bats and setup in config to use comskip, then it still doesn't work...i know it used to...but it's been several upgrades since..

    i was just wondering if recordingstatus.bat is included in the bats you can't have if you want the built in comskip-kickoff to work...
    i want to keep my recordingstatus.bat but still use built-in comskip, but it doesn't seem to work for me..
    1. C2D 1.6ghz XPPro, ATI HD4650lowprofile,Cat 8.11, Aver M780, KWorld PCI 120, MVP, GBpvr 1.4.7, Comm. Skin. VFD, Imon plugin w/SmartieLCD[custom]
    2. C2D 2.53, XPPro, ATI HD3450, Kworld 330U, Comm. Skin, GBpvr 1.4.7
    Author: Pvrx2 utils- Simple Archiver.bat, NTFSLinker [Junction gui]
    Universal Util: MCE Remote no-software trick and Shutdown Protector
    3. Zotac Mini ITX G41[$84] + ati 650pro pcie[$29], Celeron duo[$22] BDRom drive [$48]

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,392

    confirmed

    just confirmed....it won't run even tho i renamed all 3 batch files...restarted rec service and client app..

    might it be related to rec service logon account? i'm running it as a user...

    update: nope, tried it as local service w/interact and still no go...
    where should comskip be located? i have it in gbpvr dir..
    i have it set to run during recording in config...
    i'd upload logs but there doesn't seem to be any mention of comskip in them except for /DisableComskipDuringPlayback settings read..
    Last edited by pBS; 2009-05-01 at 12:07 AM.
    1. C2D 1.6ghz XPPro, ATI HD4650lowprofile,Cat 8.11, Aver M780, KWorld PCI 120, MVP, GBpvr 1.4.7, Comm. Skin. VFD, Imon plugin w/SmartieLCD[custom]
    2. C2D 2.53, XPPro, ATI HD3450, Kworld 330U, Comm. Skin, GBpvr 1.4.7
    Author: Pvrx2 utils- Simple Archiver.bat, NTFSLinker [Junction gui]
    Universal Util: MCE Remote no-software trick and Shutdown Protector
    3. Zotac Mini ITX G41[$84] + ati 650pro pcie[$29], Celeron duo[$22] BDRom drive [$48]

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,313
    Do a recording, then zip and attach the GBPVRRecordingService.exe.log and I'll take a look.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,392
    here's the rec service log...
    i see it added to parallel processing 'que' but not sure after that..
    look for House..
    Last edited by pBS; 2009-05-01 at 03:34 AM.
    1. C2D 1.6ghz XPPro, ATI HD4650lowprofile,Cat 8.11, Aver M780, KWorld PCI 120, MVP, GBpvr 1.4.7, Comm. Skin. VFD, Imon plugin w/SmartieLCD[custom]
    2. C2D 2.53, XPPro, ATI HD3450, Kworld 330U, Comm. Skin, GBpvr 1.4.7
    Author: Pvrx2 utils- Simple Archiver.bat, NTFSLinker [Junction gui]
    Universal Util: MCE Remote no-software trick and Shutdown Protector
    3. Zotac Mini ITX G41[$84] + ati 650pro pcie[$29], Celeron duo[$22] BDRom drive [$48]

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,313
    I'm not home to check the code, and cant remember the parallel processing as well as the post processing, so can you post logs that shows a recording when not configured to run comskip in parallel.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •