Results 1 to 5 of 5

Thread: Getting hauppage HVR 950q QAM to work

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    USA
    Posts
    38

    Getting hauppage HVR 950q QAM to work

    I have copy and pasted the entries for this tuner card in dba.ini. I am able to select this tuner entry but when scanning for channels to map digital channels it ultimately crashes and freezes.

    the card's QAm tuner works fine on BeyondTV

    Please help.

    This is what I added to bda.ini:

    [Hauppauge HVR-950Q]
    TUNING_TYPE=ATSC
    FILTER_TUNER=WinTV HVR-950 BDA Tuner
    FILTER_CAPTURE=WinTV HVR-950 BDA Capture
    PIN_TUNER_IN=Input0
    PIN_TUNER_OUT=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_IN=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_OUT=MPEG2 Transport

    as posted by Sub.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,525
    Post the config.exe.log and config.exe-native.log and I'll take a look. Make sure you have the patches from the survival guide thread installed.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    US - Maryland
    Posts
    439
    Quote Originally Posted by superflysocal View Post
    I have copy and pasted the entries for this tuner card in dba.ini. I am able to select this tuner entry but when scanning for channels to map digital channels it ultimately crashes and freezes.

    the card's QAm tuner works fine on BeyondTV

    Please help.

    This is what I added to bda.ini:

    [Hauppauge HVR-950Q]
    TUNING_TYPE=ATSC
    FILTER_TUNER=WinTV HVR-950 BDA Tuner
    FILTER_CAPTURE=WinTV HVR-950 BDA Capture
    PIN_TUNER_IN=Input0
    PIN_TUNER_OUT=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_IN=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_OUT=MPEG2 Transport

    as posted by Sub.
    If you are trying to get QAM you need the following to be added the above is only for OTA

    [Hauppauge HVR-950Q (QAM)]
    TUNING_TYPE=ATSC
    TUNING_SPECIAL=2
    FILTER_TUNER=WinTV HVR-950 BDA Tuner
    FILTER_CAPTURE=WinTV HVR-950 BDA Capture
    PIN_TUNER_IN=Input0
    PIN_TUNER_OUT=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_IN=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_OUT=MPEG2 Transport

    This might help, but not sure if not post logs
    HTPC Server: 2.3gh AMD Quad 9600, 4GB ram, 320gb HDD, 1TB HDD, and 750GB External USB HDD, NVIDIA GeForce 8600gt, Win 7 (32bit), (2x) HVR2250 using QAM

    Client: AM2 5600, biostar 790GX (onbard HD3300), 4gb memory, Vista, LM remote mapping app, Acer Revo R3610 (Atom N330) Win 7, 785G (HD 4200), Win 7, 4gb ram

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    USA
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by imagn View Post
    If you are trying to get QAM you need the following to be added the above is only for OTA

    [Hauppauge HVR-950Q (QAM)]
    TUNING_TYPE=ATSC
    TUNING_SPECIAL=2
    FILTER_TUNER=WinTV HVR-950 BDA Tuner
    FILTER_CAPTURE=WinTV HVR-950 BDA Capture
    PIN_TUNER_IN=Input0
    PIN_TUNER_OUT=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_IN=MPEG2 Transport
    PIN_CAPTURE_OUT=MPEG2 Transport

    This might help, but not sure if not post logs

    Just checked, i did use that in my bda.ini

    my config.exe is too long to post. is there a certain part of the log you want me to post?

    perhaps this:

    Code:
    2009-03-26 09:05:54.419	VERBOSE	[1]	labelAction.Text = Saving new listings and channel information
    2009-03-26 09:07:07.606	VERBOSE	[1]	getValue() loading new key/value into cache: /settings/BDAUsePsiParser
    2009-03-26 09:07:07.606	VERBOSE	[1]	getValue: /settings/BDAUsePsiParser : true
    2009-03-26 09:07:07.606	VERBOSE	[1]	BDA Channel Mapping screen loading...
    2009-03-26 09:07:07.606	VERBOSE	[1]	getValue() loading new key/value into cache: /settings/BDASubmitTuningRequestTwiceOnScan
    2009-03-26 09:07:07.606	VERBOSE	[1]	getValue: /settings/BDASubmitTuningRequestTwiceOnScan : true
    2009-03-26 09:07:07.621	VERBOSE	[1]	getValue cached value: /settings/BDAUsePsiParser : true
    2009-03-26 09:07:07.621	VERBOSE	[1]	Using PSI Parser
    2009-03-26 09:07:17.105	VERBOSE	[1]	ATSC device...
    2009-03-26 09:07:18.871	VERBOSE	[1]	Trying double submit...
    2009-03-26 09:07:21.137	VERBOSE	[1]	getValue() loading new key/value into cache: /settings/BDAPsiScanStartupSeconds
    2009-03-26 09:07:21.137	VERBOSE	[1]	getValue: /settings/BDAPsiScanStartupSeconds : 1
    2009-03-26 09:07:22.152	INFO	[1]	Tranponder information for: 2,0,0
    <transponder>
    </transponder>
    2009-03-26 09:07:24.418	VERBOSE	[1]	Trying double submit...
    2009-03-26 09:07:26.668	VERBOSE	[1]	getValue cached value: /settings/BDAPsiScanStartupSeconds : 1
    2009-03-26 09:07:27.668	INFO	[1]	Tranponder information for: 3,0,0
    <transponder>
    </transponder>
    2009-03-26 09:07:29.949	VERBOSE	[1]	Trying double submit...
    2009-03-26 09:07:32.199	VERBOSE	[1]	getValue cached value: /settings/BDAPsiScanStartupSeconds : 1
    2009-03-26 09:07:33.215	INFO	[1]	Tranponder information for: 4,0,0
    <transponder>
    </transponder>
    2009-03-26 09:07:35.480	VERBOSE	[1]	Trying double submit...
    2009-03-26 09:07:37.746	VERBOSE	[1]	getValue cached value: /settings/BDAPsiScanStartupSeconds : 1
    2009-03-26 09:07:38.746	INFO	[1]	Tranponder information for: 5,0,0
    or this:

    Code:
    </transponder>
    2009-03-26 09:13:32.806	VERBOSE	[1]	Trying double submit...
    2009-03-26 09:13:34.931	VERBOSE	[1]	getValue cached value: /settings/BDAPsiScanStartupSeconds : 1
    2009-03-26 09:13:35.931	VERBOSE	[1]	getValue() loading new key/value into cache: /settings/BDAPsiScanWaitSeconds
    2009-03-26 09:13:35.931	VERBOSE	[1]	getValue: /settings/BDAPsiScanWaitSeconds : 15
    2009-03-26 09:13:50.947	INFO	[1]	Tranponder information for: 68,0,0
    <transponder>
     <network_id>0</network_id>
     <transport_stream_id>103</transport_stream_id>
     <original_network_id>0</original_network_id>
     <service>
      <TSID>0</TSID>
      <service_ID>6</service_ID>
      <service_type>0</service_type>
      <pmt_PID>463</pmt_PID>
      <pcr_PID>464</pcr_PID>
      <video_PID>464</video_PID>
      <audio_PID lang="000" audio_type="0" AC3="true">465</audio_PID>
      <scrambled>true</scrambled>
     </service>
     <service>
      <TSID>0</TSID>
      <service_ID>1</service_ID>
      <service_type>0</service_type>
      <pmt_PID>873</pmt_PID>
      <pcr_PID>848</pcr_PID>
      <video_PID>848</video_PID>
      <audio_PID lang="000" audio_type="0" AC3="true">849</audio_PID>
      <scrambled>true</scrambled>
     </service>
     <service>
      <TSID>0</TSID>
      <service_ID>32769</service_ID>
      <service_type>0</service_type>
      <pmt_PID>4969</pmt_PID>
      <pcr_PID>848</pcr_PID>
      <video_PID>848</video_PID>
      <audio_PID lang="000" audio_type="0" AC3="true">849</audio_PID>
     </service>
     <service>
      <TSID>0</TSID>
      <service_ID>32774</service_ID>
      <service_type>0</service_type>
      <pmt_PID>4559</pmt_PID>
      <pcr_PID>464</pcr_PID>
      <video_PID>464</video_PID>
      <audio_PID lang="000" audio_type="0" AC3="true">465</audio_PID>
     </service>
    </transponder>
    2009-03-26 09:13:50.947	VERBOSE	[1]	Adding tuning request: 68,68,6~P:6~V:464~A:465~PMT:463~PCR:464~E:T~N:>68.6  Unknown1* (000(AC3))
    2009-03-26 09:13:50.947	VERBOSE	[1]	Adding tuning request: 68,68,1~P:1~V:848~A:849~PMT:873~PCR:848~E:T~N:>68.1  Unknown2* (000(AC3))
    2009-03-26 09:13:50.947	VERBOSE	[1]	Adding tuning request: 68,68,32769~P:32769~V:848~A:849~PMT:4969~PCR:848~N:>68.32769  Unknown3* (000(AC3))
    2009-03-26 09:13:50.947	VERBOSE	[1]	Adding tuning request: 68,68,32774~P:32774~V:464~A:465~PMT:4559~PCR:464~N:>68.32774  Unknown4* (000(AC3))
    Last edited by superflysocal; 2009-04-03 at 12:49 AM.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    US - Maryland
    Posts
    439
    I would start a thread in the support section, reproduce your problem on the machine, then zip and attache all files in the devnz/gbpvr/log folder as it will be more visible to everyone
    HTPC Server: 2.3gh AMD Quad 9600, 4GB ram, 320gb HDD, 1TB HDD, and 750GB External USB HDD, NVIDIA GeForce 8600gt, Win 7 (32bit), (2x) HVR2250 using QAM

    Client: AM2 5600, biostar 790GX (onbard HD3300), 4gb memory, Vista, LM remote mapping app, Acer Revo R3610 (Atom N330) Win 7, 785G (HD 4200), Win 7, 4gb ram

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •