Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: After stepping up to latest FW, HDHR doesn't respond to GBPVR at all.

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Galloway Township, NJ, USA
    Posts
    563

    After stepping up to latest FW, HDHR doesn't respond to GBPVR at all.

    Since I'd been having problems, I figured I should step up to the latest software & FW for my HDHR. I figured if I needed support from Silicon Dust, they'd want me to do that anyway.

    So I followed the instructions here. I did a channel scan in the config app (as the instructions stated), and it found a bunch of channels, but I'm unable to even preview them to map them. Every channel I click on in the channel mapper window just gives black.

    My next thought was maybe I don't actually have to change the channel mapping, but now every recording on every channel (from the HDHR) is 0 size.

    I can preview everything fine in the HDHR Setup application...

    I'm not sure where to go for support here or Silicon dust. If I go to SD, what should I collect for them.
    GBPVR v1.4.7
    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz
    4 GB RAM, 160GB system drive
    640GB recording drive
    PVR-500 - analog cable stations
    HDHomeRun - ASTC via antenna
    nVidia GeForce 8600GT
    1 PCH @ 1080p componenent (was NTSC via composite)
    1 PCH @ 1080p HDMI (was component)

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Galloway Township, NJ, USA
    Posts
    563
    I noticed that when I am attempting to preview a channel in the config app, there is a bunch of data coming over my network connection. When I close remap window (to stop the preview), network actvity goes back to nothing.

    This would seem to indicate that the HDHomerun is sending something back to the PC, but that the config app is unable to display it for some reason.
    GBPVR v1.4.7
    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz
    4 GB RAM, 160GB system drive
    640GB recording drive
    PVR-500 - analog cable stations
    HDHomeRun - ASTC via antenna
    nVidia GeForce 8600GT
    1 PCH @ 1080p componenent (was NTSC via composite)
    1 PCH @ 1080p HDMI (was component)

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,898
    Do you know for sure that these channels are unencrypted?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Galloway Township, NJ, USA
    Posts
    563
    I can preview channels fine in the HDHomerun Setup application. Just not in the GBPVR config app...

    Does the GBPVR scan find unencrypted channels?

    Let me ask this then: if GBPVR's scan picks up all signals, both clear & encrypted, how do I match a channel that I can view in the HDHomerun Setup application to a channel from GBPVR's scan so I can pick the right channel to preview?
    GBPVR v1.4.7
    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz
    4 GB RAM, 160GB system drive
    640GB recording drive
    PVR-500 - analog cable stations
    HDHomeRun - ASTC via antenna
    nVidia GeForce 8600GT
    1 PCH @ 1080p componenent (was NTSC via composite)
    1 PCH @ 1080p HDMI (was component)

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,898
    Does the GBPVR scan find unencrypted channels?
    It should all channels, both encrypted and unencrypted. It does try to identify unencrypted channels with an * next to the name, but this scheme isnt flawless so sometimes this indicator isnt correct.

    Let me ask this then: if GBPVR's scan picks up all signals, both clear & encrypted, how do I match a channel that I can view in the HDHomerun Setup application to a channel from GBPVR's scan so I can pick the right channel to preview?
    I've never seen the HDHomeRun setup application, so its difficult to answer that. From memory the channel name shown in the scan results includes the program number, which might be able to be used to compare the results with that other app (if it shows them). GB-PVR shows the channel name with an X.Y number, where X was the physical channel number, and Y is the program number.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Galloway Township, NJ, USA
    Posts
    563
    Thanks

    Sounds like that may be the case then - if it's finding everything, I'll just have to look through until I find the clear channels then.

    I'm at work now, so I'll post back when I try again. Maybe I should select the 70-138 option in qam.ini manager so there are fewer channels to sort through. If I'm missing some that I used to get, I'll expand from there.
    GBPVR v1.4.7
    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz
    4 GB RAM, 160GB system drive
    640GB recording drive
    PVR-500 - analog cable stations
    HDHomeRun - ASTC via antenna
    nVidia GeForce 8600GT
    1 PCH @ 1080p componenent (was NTSC via composite)
    1 PCH @ 1080p HDMI (was component)

  7. #7
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Galloway Township, NJ, USA
    Posts
    563
    I rescanned using only channels 70-138 & found a couple that I was able to preview.

    However, I still haven't been able to get through a complete mapping of channels w/o the config app hanging at some point & having to start over.

    Any info on what is causing it to hang?
    GBPVR v1.4.7
    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz
    4 GB RAM, 160GB system drive
    640GB recording drive
    PVR-500 - analog cable stations
    HDHomeRun - ASTC via antenna
    nVidia GeForce 8600GT
    1 PCH @ 1080p componenent (was NTSC via composite)
    1 PCH @ 1080p HDMI (was component)

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,898
    Do you have all the patches from the survival guide?

  9. #9
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Galloway Township, NJ, USA
    Posts
    563
    Yes
    GBPVR v1.4.7
    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz
    4 GB RAM, 160GB system drive
    640GB recording drive
    PVR-500 - analog cable stations
    HDHomeRun - ASTC via antenna
    nVidia GeForce 8600GT
    1 PCH @ 1080p componenent (was NTSC via composite)
    1 PCH @ 1080p HDMI (was component)

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,898
    Is it always hanging at the same point in the scan?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •