Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Multidec Acamd with GBPVR

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Schagen, the Netherlands
    Posts
    847

    Multidec Acamd with GBPVR

    My conclusion that I had Acamd working with GBPVR (http://forums.gbpvr.com/showthread.php?t=33120) was wrong. It worked, but for some reason it stopped working (no picture) and it's going on and off now, so it's not stable or reliable yet.
    On http://forums.gbpvr.com/showthread.php?t=33309 you are discussing a new MDAPI and I've seen the subject on dvbn.happysat.org.
    What I'd like to point out that Acamd is working perfectly with ProgDVB, so I wonder what the difference is with GBPVR? Is ProgDVB using a different MDAPI, or something completely different?
    i5 750 4GB RAM, W7 Home Premium 64 bit, Digital Devices Cine CT V6 dual DVB-C, KNC One DVB-C, OSCam on a Raspberry Pi with a Smargo Smartreader+, Egreat M34A, Popcorn Hour A-100.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,895
    Its likely that any compatibility issues with your multidec plugins are in the third party mdapifilter.ax directshow filter which provides the multidec compatibility. This wasnt written by me though, and I'm not that familar with how it works, so I'm not really in a good position to provide you any support on it.

    After your recommendation though I installed acamd here a few days a go and it's working really well for me. I'm using it with a newcs card server though, so probably different from your setup.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Schagen, the Netherlands
    Posts
    847
    Quote Originally Posted by sub View Post
    After your recommendation though I installed acamd here a few days a go and it's working really well for me.
    Great!

    I tried it with newcs myself and got it working, but for some reason newcs is making my Windows crash (everything freeses after a few seconds of decoding). I think this is a Vista problem, but I haven't seen anyone else with the same problems.
    i5 750 4GB RAM, W7 Home Premium 64 bit, Digital Devices Cine CT V6 dual DVB-C, KNC One DVB-C, OSCam on a Raspberry Pi with a Smargo Smartreader+, Egreat M34A, Popcorn Hour A-100.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,895
    I cant say I've ever seen that with newcs. You'd think if Windows is freezing it'll most likely be related to a driver. Are you using one of those USB-only phoenix readers that creates a virtual com-port device?

    I'm using a Infinity-USB, but contrary to the name, it has a real serial port connection to the PC.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Schagen, the Netherlands
    Posts
    847
    Quote Originally Posted by sub View Post
    I cant say I've ever seen that with newcs. You'd think if Windows is freezing it'll most likely be related to a driver. Are you using one of those USB-only phoenix readers that creates a virtual com-port device?
    Yip, a smartreader+. But it's only giving me troubles with newcs, and not with Acamd running on its own.
    i5 750 4GB RAM, W7 Home Premium 64 bit, Digital Devices Cine CT V6 dual DVB-C, KNC One DVB-C, OSCam on a Raspberry Pi with a Smargo Smartreader+, Egreat M34A, Popcorn Hour A-100.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,895
    May be try a different version of newcs. I run a quite old version. Some of the newer ones give me problems (not freezing though).

  7. #7
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Schagen, the Netherlands
    Posts
    847
    Sub,

    Today I've tested newcs with my smartreader+ on my XP laptop and it works very well, no freezing, so it must be something in my Vista setup. However, using Acamd as a newcs client in GBPVR gave me the exact same result as using Acamd stand alone in GBPVR. So I wonder if you've got some values in acamd.ini that I don't have. If you've got the time, could you post your acamd.ini? There are no keys inside, so I figured this would not be a problem on this site.
    i5 750 4GB RAM, W7 Home Premium 64 bit, Digital Devices Cine CT V6 dual DVB-C, KNC One DVB-C, OSCam on a Raspberry Pi with a Smargo Smartreader+, Egreat M34A, Popcorn Hour A-100.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,895
    I dont have an acamd.ini file.

    The only thing I changed when I installed the plugin was adding a line in the cardclient.conf file to point it at my newcs server.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Schagen, the Netherlands
    Posts
    847
    Hmmm, it seems to be working now, so I'm very happy at the moment. But I don't want to get to excited, because I've been there before.

    In ProgDVD I needed to use the file ACamd_PMT.txt to get Acamd working so I was also using this with GBPVR. But now I've changed Acamd.ini so it doesn't use this file anymore. And I've also reinstalled Vista and I just made my first recording and watched it on my PCH.

    Newcs still gives me freezes, so I'm using Acamd without any server.

    Thanks for your help and I hope I won't have to come back for new Multidec problems!
    i5 750 4GB RAM, W7 Home Premium 64 bit, Digital Devices Cine CT V6 dual DVB-C, KNC One DVB-C, OSCam on a Raspberry Pi with a Smargo Smartreader+, Egreat M34A, Popcorn Hour A-100.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    75,895
    Great - glad you got it going. Hopefully it stays that way.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •