Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Media MVP stuck on "contacting servers"

  1. #1
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    10
    I have got the gbpvr service running fine on my computer, I can record programs and view them from the computer. I cannot get GBPVR to come up on the Media MVP box on my tv though.

    It gets stuck on the "contacting servers" phase of boot up. I do have GBPVR running as a service. I can get the Hauppauge software to come up on Media MVP and I can even watch shows that GBPVR has recorded on my TV though the Media MVP.

    I am running windows xp service pack 2 with firewall disabled. How do I get the Media MVP to boot GBPVR?

    I am running .227. I uninstalled .238 thinking that that might have been my problem.

    I did a search of the forums for "contacting server" but that didn't get me any answers. How can I get it to boot?

    Thanks,

    Javalina

  2. #2
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Columbus, OH USA
    Posts
    230
    When you disable the original MVP software you need to have a DHCP server so the MVP can get an IP address, the rest is handled by GBPVR. Most people use a cable/DSL router for thier DHCP services.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    10
    I am able to ping the Media MVP device. It has been given 192.168.1.11 When I unplug the power from the device the pings time out. When I plugged the Media MVP back in I get "Contacting MediaMVP Bootserver" instead of "contacting server" What am I missing here?

    I am guessing that the change in message is the MediaMVP trying to load a rom image. Am I shutting down too much of the Hauppauge software?

    Thanks,

    Javalina

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,024
    moved...

  5. #5
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    337
    Go into the config program under playback and make sure you have the number of MVP servers to start set to 1 instead of 0.
    GB-PVR - ShowAnalyzer
    Server 2003 - 4 tuners
    1 TeraByte of disk space
    4 MVPs

  6. #6
    Guest
    I am having the exact same issue. The MVP server to start is set to 1. I have a DHCP server on the network. But the MVP keeps saying "contacting bootserver", then "contacting DHCP server", then "contacting bootserver" ... forever.

    As soon as I start the happauge software, it works. Then everything works afterwards as long as I don't reboot MVP.

  7. #7
    Guest
    I'm having the same problem, but mine just started happening after installing the latest version (2.3.11). The last version didn't have this problem...

    Lerxst

  8. #8
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,024
    Stop the Hauppauge MVP software
    Change the GB-PVR config to auto start 'zero' servers.
    Click Start -> Program -> GB-PVR -> GB-PVR MediaMVP Server
    Wait 30 seconds, then email c:\program files\devnz\gbpvr\gbpvr.exe.log

  9. #9
    MVP works fine for a while for me but then switches to 'contacting servers' and never comes back. There isn't anything in particular that I'm doing that seems to cause it. I used to think that GBPVR interface running on the CPU at the same time had something to do with it so I tried the GBPVR server without it. Same thing. If I shut down the server and restart it it works again for a while. Resetting the recording service does nothing.

    What am I doing wrong?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NextPVR HQ, Wellington, New Zealand
    Posts
    76,024
    Reproduce the problem them email the log to me at support@devnz.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •