Results 1 to 4 of 4

Thread: Streaming problems with EWA

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Indianapolis Indiana
    Posts
    8

    Streaming problems with EWA

    I am running GBPVR 99.5 and Build 54 of EWA. I have a cable connection with Comcast. 6Mbps Download and 384Kbps upload. I have installed VLC on the server and used the default install configuration. I have tried to stream from the office. The web stream player pops up and I launch the external player which give me the opportunity to open stream.vlc with vlc.vlc. The player pops up. Nothing happens so I hit the play button on the VLC server controls and/or the player itself. The player is playing, but no picture then it displayes the play button again ready to play....I then stop the server stream. If I try to play, the VLC player pops up and I can see what looks like the 1st frame of the show. I wait and wait, and nothing else happens. So, I select to download...When I save to disk I can see that I am downloading at about 50k/sec. Really slow in my estimation. I have given up with that. So, in looking through the posts I find a configuration setup that should work. I have even set the scale to .25. No luck.

    The only thing I can think to do right now is to try to tweek the setting on the Windows 2000 box that GBPVR is running on.

    Any ideas? I have no problem administering, but would really like to view from the office.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Indianapolis Indiana
    Posts
    8
    I figured it out. Port 7647 and 7648 need to be open VLC uses port 7648 as a default. Obviously, if you change that port, you need to open up whatever it is you change it to.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    5,131
    Yep....got to have the correct ports open for it to work.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    GTA, Canada
    Posts
    642
    Quote Originally Posted by jerryfisher View Post
    ..When I save to disk I can see that I am downloading at about 50k/sec. Really slow in my estimation....
    Actually 50KB/s (mind, usually the download will show in Kilo BYTES), is right on the money, as your connection - 384Kbps - is 384 Kilo BITS.

    384Kbps = (divide by 8) 48KB/s.
    * Rogers Analog Cable [Canada]
    * Hauppauge WintTV PVR USB2
    * IBM Thinkpad T42 / 1GB Mem / Centrino 1.6Ghz / 60GB HD / ATI Mobility Radeon 7500 + VGA/DVI out
    * MCE Remote + Keyboard
    * Win XP SP2 / GBPVR [Latest version. always]
    * Pioneer HDTV via VGA (1360x768)
    * MS Remote Keyboard
    * Logitech Harmony 880 [via MS Remote Control Reciever]

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •