PDA

View Full Version : Help with Hauppauge HVR-1950



BigJx
2010-06-14, 08:51 PM
How do I select select the source for my Hauppauge HVR-1950? In GB-PVR I selected "Composite, External Tuner". Also, my device shows up as "Hauppauge HVR USB2 BDA Tuner/Demod".

Thanx

sub
2010-06-14, 09:03 PM
I havnt tested this device with analog, but hopefully it'll work by adding the following to the AnalogDevices.xml file:



<Device filter="Hauppauge HVR USB2 Video Capture">
<Name>Hauppauge HVR19xx</Name>
<Type>HARD_ENCODE</Type>
<FilterEncoder>Hauppauge HVR USB2 MPEG Encoder</FilterEncoder>
</Device>

BigJx
2010-06-14, 11:19 PM
Thanks sub, it works now with the Cable input but how do I have it select the Composite input so I can capture from my set top box?

sub
2010-06-14, 11:23 PM
Thanks sub, it works now with the Cable input but how do I have it select the Composite input so I can capture from my set top box?When you click the 'import channels' button, then window that appears has the input source selection at the top of the screen. The default is 'Tuner'. You need to change it to 'Composite'.

BigJx
2010-06-15, 12:04 AM
Thats what I did but only the Cable Tuner worked. Neither the Composite nor the IRblaster works. I even tried fixed channel but then I couldn't change the channel because it said no capture device available.