PDA

View Full Version : New 720p output not working



mvallevand
2008-03-22, 04:18 AM
I'm copying this post from a PM on the NMT forums. The poster will likely add to this tomorrow with logs, but I'm posting it to see if anyone has suggestions. I don't know the difference between 720p and 1280x720 pixel mapped but I do tell PCH that I want 720p output.

Martin

"I've been using mvpmcx2 for a while now, and it works great. I have a 720p compatible plasma and therefor I gladly applied the new 720 patch that you've created and now mvpmcx2 doesn't start. I have updated mvpmcx2 to the latest version. The plasma can handle 720p 60 Hz but not 1280x720 pixel mapped, could this be the problem?

Any help would be appriciated. "

Fatman_do
2008-03-22, 04:42 AM
If the PCH can do 1080p, it should do 720p.

720p is 1280x720 at either 24, 25, 30, 50 and 60 Hz.

Some plasmas native resolution at 1366x768, but they accept a 720p signal.

That is the extent of my HD knowledege though, sorry I am not much help.

mvallevand
2008-03-22, 06:13 AM
The output from the PCH isn't going to be the issue, I can only send 50/60 or 1080p24, it is figuring out the capabilities of the screen. Right now I'm thinking that 720p means that it can do 1280x720 but I've seen HD TVs that are marked 1024x768 so I don't know what this means from my client's perspective.

Martin

sub
2008-03-22, 06:20 AM
Did he say how he was connected to the TV? component and HDMI should accept 1280x720 since that's what is used by the 720p standard, the same as you'd get from a blu-ray player putting out 720p. If he is using DVI or VGA, then these inputs are sometimes designed to only take PC like resolutions.

mvallevand
2008-03-22, 06:36 AM
He used -m 720

Originally this meant

HDMI/DVI , HDTV@60 , SD signal and 720x480 res

and now it is

HDMI/DVI , HDTV@60 , 720p signal and 1280x720 res

I don't support VGA yet and won't unless I get an istarHD

Martin

Stylus
2008-03-22, 01:59 PM
Hi there.

I am "he"..

I connect to my plasma via HDMI.
Startup command from telnet is: /etc/mvpmc/mvpmcx2 -m 720 &

Part of Telnet log that is interesting below;


colorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 5
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_1080i, standard DSETV_HDTV60, c
lorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 3
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV60, co
orspace YUV_601, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 19 from DTD 0
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_720p, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 20 from DTD 1
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_1080i, standard DSETV_HDTV50, c
lorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 17 from DTD 2
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_601, aspect 16:9
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_601, aspect 4:3
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI status to 'Connected' (0x
)
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting speaker config to 2.0
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: updating HDMI PCM parameters
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI PCM channels to 2
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI PCM rate to 48000
(*) SMP863x: DVI/HDMI connection status is now 'active', request reconfiguratio
(*) Checking combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Confirmed combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Copy protection options: DigitalVideo_disable=0, AnalogVideo_disable=0, Ana
ogVideo_imageConstraint=0, Video_agc=0, Video_aps=0, Video_CGMSA=0, HDCP_Enable
0
[HDMI] DHCancelHDCP()
(*) HDMI is no longer secure
(*) Content ARM is 0
(*) SMP863x: Aspect Ratio Match on Wide Screen - Auto
(*) AR Match mode: Auto; display frame aspect ratio: 16:9; content picture aspe
t ratio: 16:9
(*) SMP863x: em86_set_aspect_ratio_match: Applying WSS crop to component and/or
composite
(*) SMP863x: em86_get_analog_active_format:
analog_tv_standard=DSETV_HDTV60
analog_out_signal=DSOS_720p
media_type=CMT_None
content_ar=CART_Any
display_ar=16x9
arm=DARM_AUTO
(!) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect: Parameters don't match any
configuration; using defaults !
(*) SMP863x: em86_get_analog_active_format:
analog_tv_standard=DSETV_HDTV60
analog_out_signal=DSOS_720p
media_type=CMT_None
content_ar=CART_Any
display_ar=16x9
arm=DARM_AUTO
(!) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect: Parameters don't match any
configuration; using defaults !
(*) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect:
hdmi_tv_standard=DSETV_HDTV60
hdmi_out_signal=DSOS_720p
media_type=CMT_None
content_ar=CART_Any
display_ar=16x9
arm=DARM_AUTO
(!) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect: Parameters don't match any
configuration; using defaults !
(*) AR: applying mixer aspect ratio 16:9
(*) AR: applying HD-SD aspect ratio 16:9
(*) Checking combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Confirmed combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Checking combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Confirmed combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) External device params:
(*) Display params: -no_cp -digital -dvi_hdmi siI9030 -hdmi2c 2 -f HDMI_720p59
cs yuv_709 -asp 16 9 -hdmi 1 -component -f NTSC_M -cs yuv_601 -asp 16 9 -analog
-f NTSC_M -cs yuv_601 -asp 16 9
[HDMI] DHUpdateVideoPixelClock(74175824)
[HDMI] DHSetHDMIMode(TRUE)
[HDMI] DHCancelHDCP()
(*) SMP863x: Encoder colorspaces: DCS_YUV_709, DCS_YUV_601, DCS_YUV_601
(*) SMP863x: Configuring deinterlacing; actual mode=0
(*) SMP863x: em86_main_video_scaler_deinterlace: mode=0
(*) Deinterlacing config: Discard/Bob; using_xlacing_motion_scaler=0
(*) SMP863x: HDMI not specified (engine -1), no configuration required
[HDMI] *** Clock changed, is now STABLE
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
[HDMI] *** HotPlug changed, is now OFF
[HDMI] *** Rx changed, is now OFF
[HDMI] *** Clock changed, is now UNSTABLE
[HDMI] Receiver is now unavailable
(*) SMP863x: HDMI HotPlug is now INACTIVE
(*) SMP863x: HDMI ReceiverSense is now INACTIVE
(*) SMP863x: DVI/HDMI connection status is now 'inactive', **DON'T** request re
onfiguration, yet
(*) SMP863x: em86_update_video_settings: setting HDMI status to 'Disconnected'
0x4)
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI status to 'Disconnected'
0x4)
(*) SMP863x: em86_dfb2sglobals_synchronize_video_module_config: setting HDMI st
tus to 'Disconnected' (0x4)
Querying host parameters
[HDMI] *** Rx changed, is now ON
[HDMI] *** Clock changed, is now STABLE
Querying host parameters
(*) SMP863x: HDMI ReceiverSense is now ACTIVE
[HDMI] *** HotPlug Guard Time ended.
[HDMI] *** HotPlug changed, is now ON
[HDMI] Receiver is now active
(*) SMP863x: HDMI HotPlug is now ACTIVE
(*) SMP863x: HDMI HotPlug active; Parsing EDID...
[HDMI] DHSetHDMIMode(TRUE)
(*) SMP863x: HDMI configuration changed; detecting changes...
(*) SMP863x: em86_update_video_settings: setting HDMI status to 'Connected' (0x
)
(*) SMP863x: HDMI: Adding largest VIC 19
(*) em86_add_video_mode: Adding preferred video mode DSOS_720p, standard DSETV_
DTV50, colorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding native VIC 19
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_720p, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 20
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_1080i, standard DSETV_HDTV50, c
lorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 18
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_601, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 4
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_720p, standard DSETV_HDTV60, co
orspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 5
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_1080i, standard DSETV_HDTV60, c
lorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 3
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV60, co
orspace YUV_601, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 19 from DTD 0
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_720p, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 20 from DTD 1
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_1080i, standard DSETV_HDTV50, c
lorspace YUV_709, aspect 16:9
(*) SMP863x: HDMI: Adding VIC 17 from DTD 2
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_601, aspect 16:9
(*) em86_add_video_mode: Adding video mode DSOS_EDTV, standard DSETV_HDTV50, co
orspace YUV_601, aspect 4:3
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI status to 'Connected' (0x
)
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting speaker config to 2.0
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: updating HDMI PCM parameters
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI PCM channels to 2
(*) SMP863x: em86_update_audio_settings: setting HDMI PCM rate to 48000
(*) SMP863x: DVI/HDMI connection status is now 'active', request reconfiguratio
(*) Checking combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Confirmed combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Copy protection options: DigitalVideo_disable=0, AnalogVideo_disable=0, Ana
ogVideo_imageConstraint=0, Video_agc=0, Video_aps=0, Video_CGMSA=0, HDCP_Enable
0
[HDMI] DHCancelHDCP()
(*) HDMI is no longer secure
(*) Content ARM is 0
(*) SMP863x: Aspect Ratio Match on Wide Screen - Auto
(*) AR Match mode: Auto; display frame aspect ratio: 16:9; content picture aspe
t ratio: 16:9
(*) SMP863x: em86_set_aspect_ratio_match: Applying WSS crop to component and/or
composite
(*) SMP863x: em86_get_analog_active_format:
analog_tv_standard=DSETV_HDTV60
analog_out_signal=DSOS_720p
media_type=CMT_None
content_ar=CART_Any
display_ar=16x9
arm=DARM_AUTO
(!) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect: Parameters don't match any
configuration; using defaults !
(*) SMP863x: em86_get_analog_active_format:
analog_tv_standard=DSETV_HDTV60
analog_out_signal=DSOS_720p
media_type=CMT_None
content_ar=CART_Any
display_ar=16x9
arm=DARM_AUTO
(!) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect: Parameters don't match any
configuration; using defaults !
(*) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect:
hdmi_tv_standard=DSETV_HDTV60
hdmi_out_signal=DSOS_720p
media_type=CMT_None
content_ar=CART_Any
display_ar=16x9
arm=DARM_AUTO



The last part will follow in next post...

Stylus
2008-03-22, 02:01 PM
Last part of telnet log;


(!) SMP863x: em86_get_HDMI_active_format_and_aspect: Parameters don't match any
configuration; using defaults !
(*) AR: applying mixer aspect ratio 16:9
(*) AR: applying HD-SD aspect ratio 16:9
Querying host parameters
(*) Checking combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Confirmed combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Checking combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) Confirmed combination: DSOS_720p, DSOS_SDTV, DSOS_NTSC
(*) External device params:
(*) Display params: -no_cp -digital -dvi_hdmi siI9030 -hdmi2c 2 -f HDMI_720p59
cs yuv_709 -asp 16 9 -hdmi 1 -component -f NTSC_M -cs yuv_601 -asp 16 9 -analog
-f NTSC_M -cs yuv_601 -asp 16 9
Querying host parameters
[HDMI] DHUpdateVideoPixelClock(74175824)
[HDMI] DHSetHDMIMode(TRUE)
[HDMI] DHCancelHDCP()
(*) SMP863x: Encoder colorspaces: DCS_YUV_709, DCS_YUV_601, DCS_YUV_601
(*) SMP863x: Configuring deinterlacing; actual mode=0
(*) SMP863x: em86_main_video_scaler_deinterlace: mode=0
(*) Deinterlacing config: Discard/Bob; using_xlacing_motion_scaler=0
(*) SMP863x: HDMI not specified (engine -1), no configuration required
[HDMI] *** Clock changed, is now STABLE
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
Querying host parameters
No server found
(*) SMP863x: ------------------------ em86_free_layer_surface layer=0 scaler=6
-----------------------
(*) SMP863x: ------------------------ em86_free_layer_surface layer=1 scaler=1
-----------------------
(*) SMP863x: ------------------------ em86_free_layer_surface layer=3 scaler=4
-----------------------
(*) SMP863x: em86_main_video_scaler_deinterlace: mode=0
(*) Deinterlacing config: Discard/Bob; using_xlacing_motion_scaler=0
[src/mem_mngr.c:696] MRUA memory map ID MMAP_DirectFB_BASE (0xfc800e) released
[src/mem_mngr.c:696] MRUA memory map ID MMAP_VIDEO_2_BASE (0x80000a) released
[src/mem_mngr.c:853] DCC-HD MRUA memory allocator uninitalized
(!) System is going down !!
(!) System is down!!

After this the PCH restarts Gaya.


Thank you for your efforts to help.

Kind Regards /Stylus

mvallevand
2008-03-22, 02:24 PM
Morning "he".

The good is news is this might not be 720p related at all. This is what I would expect to see if a firewall was blocking PVRX2.exe so that is the first thing I'd check, it needs to be open for TCP and UPD. You said it was working before but Windows does strange things.

When you applied the patch you would have had to turn off the GBPVRRecording service. Perhaps you didn't turn it back on?

You can find your logs in \Program Files\devnz\GBPVR\logs You should go into config.exe and turn up the logging level to Debug this will turn the recording service back on too.

Martin

Stylus
2008-03-22, 02:31 PM
Hi there.

Windows firewall deactivated, kerio firewall deactivated, debugging level on logging since last night, still no go, only recording services "logs", not pvr.

/Stylus

mvallevand
2008-03-22, 02:36 PM
Could you zip up the logs and post them anyway. It saves asking questions. The next quesion is are you Autostarting an MVP Server in config.exe

The other possibility is there is an error in config.xml you might want to include that too.

Martin

Stylus
2008-03-22, 03:00 PM
The next quesion is are you Autostarting an MVP Server in config.exe

Martin

Right on the money!

When adding the MAC-settings to the config file i reverted back to the "original config" to be sure that I hadn't changed anything else. That must have set the autostart number to '0'. Changed it to '1' and now it works perfectly!

Well, it's almost always the most simple of things...

Thanks for your help, I'm sure I will be talking to you again.

Best Regards /Stylus

mvallevand
2008-03-22, 03:10 PM
Good news, Stylus I'm sure you will appreciate the 720p. You probably will find it's not perfect after you play media though. There isn't a full screen refresh so you will need it hit the source button to get a new screen. No doubt sub will have a fix for that soon.

BTW Fatman_do Happy Birthday!

Martin

Fatman_do
2008-03-22, 04:44 PM
Thanks.

I'm off on a 2-hr drive, in a few minutes, to watch "High School Musical on ICE".

Yea me.

Stylus
2008-03-24, 02:23 AM
Hi there, it's me again...

I have another problem, a rather important one;
everything is looking great except I'm not able to play any video files, pictures and etc. works just fine, but when pressing ok/enter on a video file, it crashes.
Attaching the logs (very short). Video name is 'Spain_06.avi' - xvid file wich plays just fine in gaya.

Thanks in advance.

/Stylus

sub
2008-03-24, 02:38 AM
You need to have the web server and NMT streaming enabled on the 'misc2' tab of the config app. Do you have these enabled?

mvallevand
2008-03-24, 02:38 AM
Stylus

I noticed a couple of things first you might have MVP Minimal OSD Turned off and this would cause problems because the client doesn't understand the alpha channel updates.

Additionally you should add two more setting to your config.xml file

<MVPTranscodeTS>false</MVPTranscodeTS>
<MVPTranscodeAVI>false</MVPTranscodeAVI>

That shouldn't cause a crash but will ease the burden on your server.

Martin

mvallevand
2008-03-24, 02:41 AM
You need to have the web server and NMT streaming enabled on the 'misc2' tab of the config app. Do you have these enabled?

Sub, for future reference (since I forget and do it all the time) this doesn't cause a crash but mono has a thirty second timeout which can't be avoided.

Martin

Stylus
2008-03-24, 04:04 AM
Hi.
Web server and NMT streaming has been enabled on the 'misc2' tab since installation. Not sure what to put under user and password though.
I turned off MVP Minimal OSD just to see if it made a difference, one has to try a lot of things before bothering you guys...

Just tried;
<MVPTranscodeTS>false</MVPTranscodeTS>
<MVPTranscodeAVI>false</MVPTranscodeAVI>
and that was the problem.

Now it plays just fine, I just noticed in a log that it said "Waiting for transcoding to begin" a bunch of times and then tried to play a tmp mpg file, so that was the problem.

Thanks a bunch for your help.

Regards /Stylus

mvallevand
2008-03-24, 04:55 AM
For me it's no bother. However I'm thinking the missing tmp files concern me, you might also have other problems if you don't have a c:\temp folder which is defined by default for the Recording and LiveTV buffer directories.

Martin

Stylus
2008-03-24, 05:14 AM
Glad to hear that.
Nope, no c:\temp folder. So if i understand correctly the missing transcoding tags under 'MAC' should not matter (just play files quicker), but since i don't have a temp file it just tried and tried and tried to transcode into a non existing folder.
Well, no wonder it helped to add the transcoding tags then...
Changing temp folder in config right now..

Off to bed now, take care and thanks again.

Regards /Stylus

mvallevand
2008-03-24, 05:45 AM
Great. I actually have to keep reminding myself that the NMT and the MVP are going to share the same basic problems. Without these folders being configured properly live tv, transcoding and internet radio won't work.

Martin

balts
2008-03-24, 03:25 PM
GB-PVR worx on LCD only in native 4:3 mode... after applying all patches, no more...
why ? what am I doing wrong?
btw: after applying patches, PVRX2 hangs also on my pc.

balts
2008-03-24, 03:30 PM
Not to mentioning that now I'm unable also to install the Movie Wizzard plugin... ?!
After I uninstalled all, movieviwwzard also hangs now. Very Strange? I posted this error on moviewizz forum, for now I'll be happy to find out why 720p mode doesn't work for me after applaying 720-patches.

Telnet on PCH.....ok
Telnet from PC - PCH.... ok
GBPVR from Telnet.html....ok but without patches

with patches, when I press GBPVR link on Telnet.html, for 10seconds blank screen and than the NMT screen appears (always remember to backup your hardisk...) for 2seconds and than returns to SMB:...../mvpmc share

mvallevand
2008-03-24, 03:36 PM
balts, I'm going to need quite a few things zipped up.

1. Screen output captured from your telnet session while mvpmcx2 tries to connect

2. The log files in "C:\Program Files\devnz\GBPVR\logs"

3. A copy of your config.xml

I'm sorry this is so much but this is new to sub and I.

Martin

balts
2008-03-24, 03:51 PM
balts, I'm going to need quite a few things zipped up.
1. Screen output captured from your telnet session while mvpmcx2 tries to connect
Martin

I'll provide all infos! But.. what you mean "while mvpcx2 tries to connect" where is this shown?

mvallevand
2008-03-24, 03:57 PM
Sorry instead of running GBPVR.CGI you are going to have to start mvpmcx2 manually via telnet as follows

1. telnet to your PCH
2. run the command /etc/mvpmcx2 -m 720

Martin

balts
2008-03-24, 04:08 PM
I'm certainly doing something wrong here..

after applaying command:
/bin/sh: /etc/mvpmcx2: not found

logs&config.xml:
http://www.ambasada-gavioli.com/pch-balts.rar

balts
2008-03-24, 04:15 PM
Hm.. shouldn't the command be /etc/mvpmc/mvpmcx2 -m 720 ?
But.. there is "no found" but mvpmcx2 is there!

:/

mvallevand
2008-03-24, 04:24 PM
Hm.. shouldn't the command be /etc/mvpmc/mvpmcx2 -m 720 ?
But.. there is "no found" but mvpmcx2 is there!

:/

Yes my mistake. I am noticing lots of errors in your config.xml file. What did you use to edit it?

Martin

sub
2008-03-24, 04:46 PM
Yeah, I suspect that is the problem. I think it has been edited with wordpad/write, which has broken the utf8 encoding of the file. As a result it doesnt like some characters like "".

You'll probaby need to take a copy of config-master.dont-edit-me.xml and rename it config.xml, to get a good working file back, then edit the config.xml with notepad.

balts
2008-03-24, 05:28 PM
Martin & Sub, thank you so much! Yes this small mistake caused so many errors.. grr! I didn't realize wordpad can so f**** damage the *.xml, as I edited xml files before with wordpad with no problems.

Well now it works just fine and the gbpvr+patch indeed is a great plugin ;)
thank you one more time.

balts.

balts
2008-03-24, 05:34 PM
edit: damn, moviewizz plugin crashes.. and gbpvr withit.. any solution ?

sub
2008-03-24, 05:46 PM
edit: damn, moviewizz plugin crashes.. and gbpvr withit.. any solution ?I'm not really familiar with moviewiz, so cant provide too much advice on that front. If go to the plugins tab of the config app, then click on MovieWiz, then hit the settings button. Is it configured?

Alternatively, post the logs and I'll take a look.

sub
2008-03-24, 05:47 PM
Well now it works just fine and the gbpvr+patch indeed is a great plugin ;)
thank you one more time.

balts.Make sure you post a similar comment on the NMT forums :D It'll hopefully encourage other PCH owners to give it a go.

balts
2008-03-24, 05:58 PM
I will ;)
soon after I solve the problem with mwizz plugin, than I will be in mood to write also a mini-how good is gbpvr like reveiw ;)